Zorgboerderij

In zorgboerderij De Reizende Man in Maarssen verzorgt Tekenen langs de Regenboog dagbesteding voor dementerenden. We bieden activiteiten voor jonge en vitale dementerenden die buiten de bestaande dagopvang vallen.

Creativiteit

Creatief bezig zijn is goed voor de hersenen. Als je creatief bezig bent dan denk je minder na en wordt er ook minder een beroep gedaan op het geheugen. Werken in het hier en nu en niet bezig zijn met verleden of toekomst. Op de zorgboerderij zijn veel mensen die van kunst houden. Sommigen schilderen en tekenen al een tijd, anderen ontdekken juist dat ze het kunnen en er plezier aan beleven. Ook muziek zorgt voor een beleving vanuit het gevoel. Muziek luisteren of zelf zingen dragen hieraan bij. We zijn ook bezig met een koor te vormen op de zorgboerderij. We proberen voor iedereen naar boven te halen waar ze goed in zijn en waar ze plezier aan beleven. Kwaliteiten die er zijn of zijn blijven liggen naar boven halen.

De reizende man

De zorgboerderij is ook echt een boerderij. De boerderij heet De Reizende Man en is in 1912 gebouwd. Voor die tijd stond er op deze plek een herberg met de naam De Reizende Man. De boerderij is naar deze herberg vernoemd. De boerderij is een rijksmonument en heeft een eigen paardenstal.

RondleidingZorgboederij

Wilt u meer informatie over de activiteiten van Tekenen langs de Regenboog? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden. We kunnen ook een afspraak maken voor een rondleiding over de zorgboerderij. U vindt onze contactgegevens op de website.