Kunstzinnig coachen

Kunstzinnig coachen van dementerenden is de rode draad in de activiteiten van Tekenen langs de Regenboog. Met behulp van kunstzinnig coachen geven dementerenden vorm aan hun gevoel. Het is een manier om een persoonlijk proces in beweging te zetten en in kaart te brengen.

In het hier en nu

Kunstzinnig coachen wordt aangeboden in de vorm van creatieve activiteiten. Sommigen tekenen of schilderen al jaren, anderen ontdekken hun talent nu pas. Authenticiteit is het belangrijkste. Ook luisteren we naar muziek en zijn we bezig met het vormen van een koor. Door creatief of kunstzinnig bezig te zijn wordt vanuit de beleving, intuïtie en gevoel gewerkt. Verstand en geheugen zijn in dit proces ondergeschikt. Dat maakt het voor dementerenden een heel geschikte activiteit. De hersenen krijgen als het ware rust waardoor wat meer helderheid gecreëerd kan worden. E wordt in het hier en nu gewerkt. Het verleden en de toekomst zijn even niet meer belangrijk.

DierenverzorgingKunstzinnig coachen

De activiteiten worden aangeboden in boerderij De Reizende Man. Deze oude boerderij heeft ook een paardenstal met een heel lief paard. Elke ochtend brengen we samen het paard naar de wei. De honden die ook op de boerderij wonen, gaan dan ook mee. Het contact met de dieren en de verzorging die daar bij hoort, vormt ook onderdeel van de dagbesteding.


Meer informatie

Wilt u meer informatie over de activiteiten van Tekenen langs de Regenboog? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden. We kunnen ook een afspraak maken voor een rondleiding over de zorgboerderij. U vindt onze contactgegevens op de website.