Dagbesteding dementie

Tekenen langs de Regenboog is er voor dagbesteding dementie. We richten ons op de jongere en vitalere dementen die buiten de bestaande dagbesteding vallen. Creativiteit is goed voor de hersenen. Creatief bezig zijn maar ook luisteren naar muziek of zelf zingen dragen hieraan bij. Deze activiteiten doen minder een beroep op het denken en geheugen maar juist op beleving en gevoel. Hierdoor kan wat meer helderheid worden ervaren. Hetzelfde geldt ook voor contact met dieren en bezig zijn met en in de natuur. Beweging en actief blijven. Creativiteit, contact met dieren en activiteiten in de natuur zijn dan ook belangrijk in de dagbesteding dementie.

BoerderijDagbesteding dementie

De dagbesteding dementie vindt plaats op een boerderij in Maarssen. De naam van de boerderij is “De Reizende Man”. De boerderij is 100 jaar geleden gebouwd en vernoemd naar de herberg die op die plek stond.

Dieren

Op de boerderij wonen een aantal dieren. De cliënten zijn dol op onze honden. Ook hebben we een heel erg lief paard. In de ochtend brengen we samen met de honden het paard naar de wei. De zorgtaken voor de dieren doen we samen met onze cliënten. We merken dan zij dit contact met de dieren fijn vinden en het geeft ze de mogelijkheid om te zorgen.

Contact

Wilt u meer informatie over Tekenen langs de Regenboog? Neem dan contact met ons op. We maken graag een afspraak met u om de mogelijkheden voor dagbesteding te bespreken. Ook kunnen we u rondleiden over de boerderij. U vindt onze contactgegevens op de website.