Arbeidsmatige activiteiten

Tekenen langs de Regenboog organiseert arbeidsmatige activiteiten voor jonge en vitale dementerenden die binnen de standaard dagbesteding niet goed tot hun recht komen. De arbeidsmatige activiteiten die worden aangeboden zijn bijvoorbeeld werken in de tuin van de boerderij, het verzorgen van de dieren en het meehelpen om het paard naar de wei te brengen.

Werken in het heden

Naast arbeidsmatige activiteiten organiseert Tekenen langs de Regenboog ook creatieve activiteiten zoals tekenen, schilderen en muziek. We proberen voor iedereen een activiteit te vinden plezier aan beleefd wordt. Door creatief bezig te zijn door zelf iets te maken of muziek te maken of te luisteren komen de hersenen tot rust. Er wordt gewerkt vanuit intuïtie, beleving en gevoel en veel minder met geheugen en denken. De activiteiten voor dementerende ouderen zijn gericht op het heden, op het hier en het nu waardoor men veel minder bezig is met het verleden of de toekomst. Dit kan helderheid creëren.

Ruim opgezette boerderij

De dagbesteding van Tekenen langs de Regenboog vindt plaats in een oude boerderij in Maarssen, “De Reizende man” genaamd. Deze boerderij is gebouwd in 1912. Voor die tijd stond er een herberg op die plek. De boerderij is naar deze herberg vernoemd. De boerderij is ruim opgezet en heeft een eigen paardenstal. De boerderij is sinds begin deze eeuw een rijksmonument.

Persoonlijk gesprekArbeidsmatige activiteiten

Wilt u meer informatie over de verschillende activiteiten voor dementerenden van Tekenen langs de regenboog? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. Ook kunnen we een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek en een rondleiding door de boerderij.