Muziektherapie dementie

Muziektherapie is voor dementie een hele goede vorm van therapie. Muziek is een van de laatste herinnering in onze hersenen. Voor dementerenden brengt muziek herinneringen weer tot leven. Muziek luisteren en zelf muziek maken zijn zeer geschikt als onderdeel van de dagbesteding voor dementerenden. Muziektherapie dementie helpt de sociale vaardigheden te verbeteren, het verbetert de emotionele toestand en het vermindert gedragsproblemen. Het helpt om een positieve sfeer te creëren waarin dementerenden zich prettig voelen.

Helderheid creëren

Net als bij muziek wordt bij het creatief bezig zijn ook vooral gebruik gemaakt van gevoel en beleving en minder van verstand en geheugen. Tijdens het werken gaan dementerenden helemaal op in hun eigen werk. Ze werken in het hier en nu. Het verleden en de toekomst zijn even niet belangrijk. Doordat de hersenen als het ware even rust krijgen, kunnen dementerenden door muziek en creatieve activiteiten wat helderheid creëren. Dat maakt dat creatieve activiteiten ook erg geschikt zijn voor dementerenden. Helemaal in combinatie met muziektherapie dementie.

Buitenactiviteiten

Tekenen Langs de Regenboog organiseert dagbesteding voor dementerenden vanuit de boerderij in Maarssen. Tijdens deze dagbesteding worden tal van creatieve en muzikale activiteiten aangeboden. Daarnaast zijn er dieren en is er veel ruimte en mogelijkheid om lekker actief buiten bezig te zijn met de dieren en in de natuur.

Contact

Wilt u meer informatie over de activiteiten van Tekenen langs de Regenboog? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden en activiteiten. U vindt onze contactgegevens op de website.