Jong dementerenden

Jong dementerenden vallen soms een beetje buiten de bestaande dagbesteding. Ze zijn te jong en te vitaal om alleen aan tafel te zitten. Ze willen actief bezig zijn en in beweging blijven. Dat is ook goed voor de hersenen. Door te bewegen maar ook door creatief te zijn en contact met dieren wordt er veel minder een beroep gedaan op het geheugen en het denken. Er wordt vanuit gevoel en intuïtie gehandeld. Omdat de hersenen daardoor wat meer rust krijgen kunnen jong dementerenden weer meer helderheid ervaren.

Creatieve activiteiten

Mensen kunnen bij Tekenen langs de Regenboog deelnemen aan creatieve activiteiten zoals tekenen en schilderen. Voor mensen die altijd al geschilderd hebben maar ook voor hen die het net hebben ontdekt. Daarnaast wordt er gezongen in het koor en kan er muziek worden geluisterd. We vinden het belangrijk om voor iedereen een activiteit te vinden waar hij of zij zich prettig bij voelt en plezier aan beleeft. Om kwaliteiten die wat zijn weggezakt weer naar boven te halen.

Paard naar de weiJong dementerenden

Op de boerderij zijn ook dieren. Zo zijn er honden en hebben we een heel lief paard. We brengen elke dag het paard naar de wei samen met de jong dementerenden. De honden gaan dan ook mee. Het contact met de dieren maakt de sfeer ontspannen en de mensen zijn dol op de beesten. Ook voor dit contact geldt dat het intuïtief en gevoelsmatig gebeurt waardoor er minder een beroep wordt gedaan op de hersenen. Beleving in het heden en minder bezig zijn met verleden en toekomst.