Activiteiten dementerende ouderen

Tekenen langs de Regenboog organiseert activiteiten voor dementerende ouderen. En dan vooral dementerenden die nog vitaal zijn en graag actief willen zijn en blijf. Die in beweging willen blijven.

Boerderij De reizende man

De dagbesteding van Tekenen langs de Regenboog vindt plaats in een oude boerderij in Maarssen, “De Reizende man”. Deze boerderij is meer dan 100 jaar oud. Voor die tijd stond er een herberg op die plek. Deze herberg heette De Reizende Man. De boerderij is naar deze herberg vernoemd. De boerderij is ruim opgezet en heeft een eigen paardenstal. De boerderij is sinds begin deze eeuw een rijksmonument.

Creatieve activiteitenActiviteiten dementerende ouderen

Er zijn verschillende activiteiten voor dementerende ouderen. Zo kan er geschilderd en getekend worden, muziek geluisterd en wordt er gezongen in het koor. We proberen voor iedereen een activiteit te vinden plezier aan beleefd wordt. Door creatief bezig te zijn door zelf iets te maken of muziek te maken of te luisteren komen de hersenen tot rust. Er wordt gewerkt vanuit intuïtie, beleving en gevoel en veel minder met geheugen en denken. De activiteiten voor dementerende ouderen zijn gericht op het heden, op het hier en het nu waardoor men veel minder bezig is met het verleden of de toekomst. Dit kan helderheid creëren.

Contact

Wilt u meer informatie over Tekenen langs de Regenboog? Neem dan contact met ons op. We maken graag een afspraak met u om de mogelijkheden voor dagbesteding te bespreken. Ook kunnen we u rondleiden over de boerderij. U vindt onze contactgegevens op de website.