Dagbesteding ouderen

Tekenen langs de regenboog organiseert dagbesteding voor ouderen die dementeren. Voor mensen die vitaal zijn en graag actief bezig zijn en blijven. Voor hen zijn er bij Tekenen langs de lijn tal van activiteiten. Arbeidsmatig, creatief of muzikaal, het kan allemaal in onze ruim opgezette boerderij in Maarssen.

Werken vanuit gevoelDagbesteding ouderen

Als dagbesteding kunnen ouderen zich richten om creatieve activiteiten. Sommigen tekenen of schilderen al jaren, anderen ontdekken hun talent nu pas. Authenticiteit is het belangrijkste. Ook luisteren we naar muziek en zijn we bezig met het vormen van een koor. Door creatief of kunstzinnig bezig te zijn wordt vanuit de beleving, intuïtie en gevoel gewerkt. Verstand en geheugen zijn in dit proces ondergeschikt. Dat maakt het voor dementerenden een heel geschikte activiteit. De hersenen krijgen als het ware rust waardoor wat meer helderheid gecreëerd kan worden. Er wordt in het hier en nu gewerkt. Het verleden en de toekomst zijn even niet meer belangrijk.

Dieren

De activiteiten worden aangeboden in boerderij De Reizende Man. Deze oude boerderij heeft ook een paardenstal met een heel lief paard. Elke ochtend brengen we samen het paard naar de wei. De honden die ook op de boerderij wonen, gaan dan ook mee. Het contact met de dieren en de verzorging die daar bij hoort, vormt ook onderdeel van de dagbesteding.

Contact

Wilt u meer informatie over dagbesteding voor ouderen met dementie bij Tekenen langs de regenboog? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Onze contactgegevens kunt u op onze website vinden.