Dagcentrum dementie

Tekenen langs de regenboog is een dagcentrum voor dementie patiƫnten. Vanuit een een oude boerderij in Maarssen, De Reizende Man, kunnen dementerenden aan verschillende activiteiten meedoen. De activiteiten zijn gericht op jonge vitale mensen die graag actief willen zijn en blijven. De activiteiten zijn gericht op creativiteit, muziek en buiten zijn.

Rijksmonument

Het dagcentrum voor dementie patiƫnten zit in de oude boerderij. Deze boerderij is gebouwd in 1912. Voor die tijd stond er een herberg op die plek. De naam van de herberg van De reizende man. De boerderij is naar deze herberg vernoemd. De boerderij is ruim opgezet en heeft een eigen paardenstal. De boerderij is sinds begin deze eeuw een rijksmonument.

HelderheidDagcentrum dementie

Creatief bezig zijn is goed voor de hersenen. Als je creatief bezig bent dan denk je minder na en wordt er ook minder een beroep gedaan op het geheugen. Werken in het hier en nu en niet bezig zijn met verleden of toekomst. Op de zorgboerderij zijn veel mensen die van kunst houden. Sommigen schilderen en tekenen al een tijd, anderen ontdekken juist dat ze het kunnen en er plezier aan beleven. Ook muziek zorgt voor een beleving vanuit het gevoel. Muziek luisteren of zelf zingen dragen hieraan bij. We zijn ook bezig met een koor te vormen op de zorgboerderij. We proberen voor iedereen naar boven te halen waar ze goed in zijn en waar ze plezier aan beleven. Kwaliteiten die er zijn of zijn blijven liggen naar boven halen.

 

Wilt u meer informatie over ons dagcentrum voor dementie? Neem dan contact met ons op. U vindt onze contactgegevens op de website.